petak, 4. prosinca 2020.

Treći dan virtualnog sastanka u Italiji

Treći dan naše virtualne mobilnosti naši domaćini su nam pripremili ukusno iznenađenje. Iako nismo mogli okusiti nevjerojatnu sicilijansku kuhinju uživo, talijanski nam je tim bio željan pružiti virtualni "okus" Sicilije, pokazujući i opisujući jela koja su najpoznatije u njihovoj zemlji i sastavni dio njihove kulture. Grupa učenika objasnila je svoje prehrambene navike, povećavajući znatiželju ostalih učenika, pa čak i odolijevajući iskušenju da jedu arancine, cornetti , cannoli i još mnogo toga. 

Današnje aktivnosti bile su usmjerene na opis omiljenih mjesta učenika u vlastitoj zemlji. Za aktivnost smo koristili web alata Padlet, koji nam je omogućio interakciju između učenika, putem pitanja i komentara u stvarnom vremenu. 

Zatim smo se bavili sicilijanskim tradicionalnim igrama: svi smo gledali video koji su talijanski učenici napravili u danima prije mobilnosti kako bi "demonstrirali" igre - La Campana, La gara dei tappi, Pugnu Cutugnu i Un, Due, Tre Stella. Nakon toga zaokružili smo dan govoreći o sličnostima i razlikama u igrama svake zemlje.








Nema komentara:

Objavi komentar